Privatliv & cookiepolitik

  1. Introduktion

1.1   Bylocals.dk behandler personoplysninger om dig, og derfor får du nedenstående oplysninger (Privacy Notice).

Bylocals.dk er forpligtet til at beskytte vores kunders personlige oplysninger og tager sit ansvar for sikkerheden af kunders oplysninger meget alvorligt. Vi vil være klare og gennemsigtige angående de oplysninger, vi indsamler, og hvad vi vil gøre med disse oplysninger.

Denne politik indeholder følgende:

Hvilke persondata vi indsamler og behandler i forbindelse med dit forhold til os som kunde og gennem din brug af vores websted og onlinetjenester;

  • Hvor vi får dataene fra;
  • Hvad vi foretager os med disse data;
  • Hvordan vi opbevarer disse data;
  • Hvem vi overfører/deler disse data med;
  • Hvordan vi forholder os til dine databeskyttelsesrettigheder;
  • Og hvordan vi overholder databeskyttelseslovene.
  • Alle persondata indsamles og behandles i overensstemmelse med databeskyttelseslovgivningen i Danmark og EU. 
  1. Dataansvarlig

2.1 Bylocals.dk (CVR: 33393407), er den dataansvarlige. Det betyder, at vi er ansvarlige for behandlingen af dine personoplysninger.

  1. Kategorier af personoplysninger

3.1 Vi behandler følgende kategorier af personoplysninger om dig:

(a)

  1. Dit navn 

  2. Din e-mail 

  3. Dine ordrer
  4. Ordrens totale købspris 

  5. Dato og tidspunkt købet blev foretaget
  6. Typen af betalingskort, der anvendes ved købet 


(b) personoplysninger som du selv giver os, eksempelvis i forbindelse med supporthenvendelser og kundeservice. Herunder de meddelelser, du udveksler med os eller sender direkte til os via breve, e-mails, chat-tjenester og sociale medier.

(c) svar i forbindelse med bruger- og tilfredshedsundersøgelser

(d) vi monitorerer adfærdsmønstre på sitet, for at kunne levere en bedre service og et optimeret website

(e) Lokalitet, herunder din computers eller enheds geografiske lokalitet i realtid via GPS, Bluetooth og din IP-adresse, sammen med de populære hotspots og telefontårnes lokalitet, hvis du bruger lokalitetsbaserede funktioner og tænder Lokalitetstjenester-indstillinger på din enhed og computer. Registrering af din IP-adresse er et led i vores systemadministration, og IP-adressen giver os ikke mulighed for at identificere dig som person.

  1. Formål med og grundlag for indsamling af personoplysninger

4.1 Vi vil sikre, at dine personoplysninger alene indsamles og behandles i overensstemmelse med et eller flere af følgende formål:

(a) at levere produkter og tjenesteydelser, som du har bestilt; Vi bruger de oplysninger, du giver os, til at udføre de tjenester, du har bedt om i forbindelse med dine ordrer. Tilmeld bruger vi oplysninger for at forbedre sikkerheden og forhindre bedrageri og misbrug.

Herudover gemmer vi oplysningerne for at underrette dig om ændringer i vores ydelser; fx. i tilfælde af en ændring eller annullering. Disse meddelelser er ikke lavet til markedsføringsformål og kan ikke vælges fra.

Bylocals.dk videregiver kun de oplysninger, der er nærmere angivet ovenfor, til de samarbejdspartnere, du har foretaget ordre hos via bylocals.dk. Samarbejdspartneren har ikke adgang til din ordrehistorik fra andre samarbejdspartnere. 

(b) at besvare eventuelle spørgsmål eller indsigelser du måtte have;

(c) for at vi kan give dig svar på dine kommentarer, samt så du kan deltage i konkurrencer eller kampagner i forbindelse med bruger- og tilfredshedsundersøgelser.

(d) hvis du har samtykket til at modtage direkte markedsføring, for at gennemføre den direkte markedsføring til dig i overensstemmelse med dit samtykke. Fra tid til anden kan vi kontakte dig med oplysninger om kampagner og tilvalgsprodukter via e-kommunikation.. Ved hver e-kommunikation, som vi sender dig, vil du også have mulighed for at angive, at du ikke længere ønsker at modtage vores direkte markedsføringsmateriale.

(e) for at give dig oplysninger om de produkter og tjenesteydelser, tilsvarende produkter og tjenesteydelser, du tidligere har købt hos os, eller som du har rettet forespørgsel om; for at forbedre vores hjemmeside, produkter og tjenesteydelser. Til dette benytter vi bl.a. Google Analytics. Se punkt 8.1.

(f) vi opbevarer personoplysninger i det omfang, det er nødvendigt for at overholde bogføringsloven og andre retlige forpligtelser som bylocals.dk måtte have.

4.2. Vores grundlag for behandling er følgende:

(a) Behandlingen er nødvendig af hensyn til opfyldelse af en kontrakt, som du er part i forbindelse med formålene angivet i punkt 4.1. a-c.

(b) Behandlingen foretages på baggrund af dit samtykke i forbindelse med formålene angivet i punkt 4.1 d-e. Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke.

(c) Behandlingen er nødvendig for, at bylocals.dk kan forfølge sine legitime interesser, navnlig for at forbedre brugeroplevelsen og sikkerheden samt forhindre bedrageri og misbrug i forbindelse med formålene angivet i punkt 4.1a og 4.1f.

(d) Behandlingen er nødvendig for at overholde en retlig forpligtelse, som påhviler bylocals.dk i forbindelse med formålene angivet i punkt 4.1 f.

4.3. Vi opbevarer dine personoplysninger på følgende grundlag:

(a) og (d) Hos bylocals.dk opbevarer vi dine personoplysninger, så længe det er nødvendigt og tilladt ifølge den til enhver tid gældende lovgivning om behandling af personoplysninger. Vi opbevarer og anvender desuden dine oplysninger, når det er nødvendigt for at overholde juridiske forpligtelser og håndhæve vores aftaler. Hvis du ønsker, at vi skal berigtige eller slette personoplysninger, som vi har registreret om dig, bedes du kontakte os jf. punkt 10, hvorefter vi sletter de ønskede data. Dine data bliver gemt på forsvarlig vis.

(b) Hvor behandlingen foretages på baggrund af dit samtykke, opbevarer bylocals.dk dine personoplysninger indtil du trækker dit samtykke tilbage.

Når du giver samtykke til at modtage elektronisk markedsføringsmateriale fx. via nyhedsbreve på din e-mailadresse, gemmer vi din e-mailadresse indtil du beder os om at slette den. I hvert nyhedsbrev du modtager fra os, vil du også have mulighed for at framelde dig vores udsendelsesliste.

Du kan til hver en tid skrive til os på hej@bylocals.dk, og bede om at få din e-mailadresse slettet.

(c) Hvor behandlingen er nødvendig for, at bylocals.dk kan forfølge sine legitime interesser, opbevarer bylocals.dk dine personoplysninger, så længe vi har et sagligt formål med opbevaringen.

  1. Dine databeskyttelsesrettigheder

5.1 Hvis du har spørgsmål vedrørende vores behandling af dine personoplysninger, kan du rette henvendelse til os via kontaktoplysningerne beskrevet i punkt 10 nedenfor.

5.2 Du kan til enhver tid få indsigt i dine personoplysninger, anmode os om at få urigtige personoplysninger berigtiget, slettet eller ændret ved at rette henvendelse til os via kontaktoplysningerne beskrevet i punkt 6 nedenfor. Du kan også anmode os om, at behandlingen begrænses, dataportabilitet eller gøre indsigelser mod vores behandling af dine personoplysninger.

5.3 Såfremt du ønsker at klage over vores behandling af dine personoplysninger, kan du rette henvendelse til Datatilsynet.

5.4 Du har til enhver tid ret til at gøre indsigelse mod behandling af de personoplysninger, som vi bruger til at foretage direkte markedsføring.

  1. Sikkerhed af dine persondata

6.1 Vi følger strenge sikkerhedsprocedurer i opbevaring og offentliggørelse af dine persondata og for at beskytte dem mod uheldigt tab, ødelæggelse eller skade. De data, som du giver os, beskyttes ved hjælp af SSL-teknologi (Secure Socket Layer). SSL er branchens standardmetode til at kryptere personlige oplysninger og kreditkortoplysninger, så de kan overføres sikkert over internettet.

Alle betalingsoplysninger sendes over SSL via en krypteret forbindelse.

Vi vil muligvis videregive dine oplysninger til betroede tredjeparter med de formål, der er angivet i denne politik om beskyttelse af personlige oplysninger. Vi kræver, at alle tredjeparter har passende tekniske og operationelle sikkerhedsforanstaltninger til beskyttelse af dine personoplysninger i overensstemmelse med dansk og EU-lov om databeskyttelsesregler. 

  1. Overførsel af personoplysninger

Vi kan dele dine persondata med følgende tredjeparter med de formål, der er beskrevet i denne politik om beskyttelse af personlige oplysninger:

7.1 Overførsel af dine personoplysninger til professionelle rådgivere kan ske i overensstemmelse med gældende databeskyttelseslovgivning.

7.2 Vi forbeholder os ret til at anvende eller videregive personoplysninger i det omfang, det er nødvendigt for at overholde gældende lovgivning, foretage undersøgelser i forbindelse med klager, besvare dine anmodninger eller i efterforskningsøjemed.

7.3 Vi overfører dine personoplysninger til databehandlere i overensstemmelse med gældende databeskyttelseslovgivning, herunder indgåelse af databehandleraftaler med vores databehandler med henblik på at sikre, at personoplysninger alene bliver behandlet til de angivne formål og sikre passende sikkerhedsforanstaltninger.

7.4 Tillidstjenesteudbydere, som vi bruger til at drive vores virksomhed, såsom serviceudbydere af cloud-service og e-mailmarketing, der hjælper vores marketing-team med at afholde kundeundersøgelser og levering af målrettede marketingkampagner.

7.5 Personoplysninger, vi har indsamlet fra dig, kan blive overført til lande uden for EU/EØS (“EØS”). Hvis vi overfører dine personoplysninger uden for EØS, vil vi sikre, at overførslen enten sker til lande, som EU Kommissionen har fastslået har et tilstrækkeligt sikkerhedsniveau, eller at overførslen er baseret på EU Kommissionens standardbestemmelser. Du kan til enhver tid henvende dig ved brug af kontaktoplysningerne i punkt 10 for at få kopi af overførselsgrundlaget.

  1. Yderligere forhold

8.1 Vi benytter Google Analytics for bedre at kunne forstå vores brugeres behov og for at optimere vores service. Google Analytics er en teknologi der hjælper os med bedre at forstå vores brugeres oplevelse (eks. hvor lang tid de bruger på hvilke sider, hvilke links de klikker på, hvad de gør eller hvad de ikke kan lide m.m.) og det gør os i stand til at bygge og vedligeholde vores service ud fra vores brugeres feedback. Google Analytics bruger cookies og andre teknologier til at samle data om vores brugeres opførsel og deres enheder (i særdeleshed enhedens IP adresse (Der opsamles og lagres i anonymiseret form), enhedens skærmopløsning, enhedens type, browser information, geografisk placering (kun på lande), foretrukne sprog som benyttes til at vise websitet). Google Analytics opbevarer denne information i en pseudonymiseret bruger-profil. Hverken Google Analytics eller bylocals.dk vil nogensinde bruge denne information til at identificere individuelle brugere eller til at matche med yderligere data for en specifik bruger. Yderligere information kan findes i Google Analytics’ privatlivspolitik.

  1. Cookiepolitik

9.1 Baggrund og formål

Bylocals.dk benytter cookies på vores websites for at forbedre funktionaliteten og forbedre brugeroplevelsen. Ved besøg på vores website indsamles der således oplysninger om dig, som bruges til at tilpasse og forbedre indhold, sikre at du får vist den mest relevante information, samt at events og arrangementer passer bedst muligt til dig. Hvis du ikke ønsker, at der indsamles oplysninger om dig via vores cookies, kan du deaktivere disse, hvilket bliver beskrevet nedenfor.

Nærværende cookiepolitik finder anvendelse, når vi benytter cookies til at indhente data (fx personoplysninger) fra en enhed (fx computer, tablet eller mobiltelefon), der tilgår eller benytter vores services.  

For at sikre overholdelse af relevant lovgivning og ændringer i vores faktiske forhold, opdateres nærværende cookiepolitik løbende.

9.2 Hvad er cookies?

Cookies er små tekstfiler, der gemmes på din enhed, når du er på internettet, herunder på vores websites. Overordnet bruges vores cookies til at personalisere vores websites, udarbejde statistik om brugernes adfærd, målrette markedsføring, udvikle mere brugervenlige tjenester, etc. Nogle cookies – såkaldte ”session cookies” – gemmes alene på din enhed sålænge din browser er åben (fx Internet Explorer, Google Chrome, Morzilla Firefox, Safari, etc.). Andre cookies – såkaldte ”persistent cookies” – gemmes i længere perioder på din enhed. Når du vender tilbage til vores websites vil den pågældende cookie automatisk blive fornyet, hvis du har accepteret betingelserne.

For flere oplysninger, se venligst følgende link: http://www.aboutcookies.org.

9.3 Hvilke oplysninger behandler vi?

Ved besøg på vores websites indsamler og behandler vi typisk følgende typer af oplysninger: [Tekniske oplysninger om din computer, tablet og/eller mobiltelefon, dit IP-nummer, geografisk placering, samt dine interesser ved de sider du har besøgt]. [I forbindelse med køb, og hvis du selv giver eksplicit samtykke og selv indtaster informationerne behandler vi derudover: Navn, e-mail og betalingsoplysninger.

Som led i vores behandling af dine oplysninger ved brug af vores websites, har vi opsat nødvendige tekniske og organisatoriske foranstaltninger mod, at dine oplysninger hændeligt eller ulovligt bliver slettet, offentliggjort, fortabt, forringet eller kommer til uvedkommendes kendskab, misbruges eller i øvrigt behandles i strid med lovgivningen.

For yderligere information om vores behandling af dine personoplysninger henvises du til vores privatlivspolitik ovenfor.

9.4 Tredjeparts cookies

I visse tilfælde benytter vi ligeledes cookies, der stammer fra tredjeparter. Sådanne tredjeparts cookies er som udgangspunkt cookies, der udfører almindelige funktioner, analyser, indlagte kommentarfelter, etc. Formålet med sådanne placering af tredjeparts cookies er generelt at markedsføre bylocals.dk. Vi implementerer også visse cookies for at følge brugen af sitet med hensigt om at forbedre brugeroplevelsen når gæster søger efter de relevante kampagner vi formidler. 

Vi samarbejder med marketingbureauer og forretningspartnere, der hjælper os med at afvikle marketingaktiviteter etc., som benytter cookies fra vores websites. Vi benytter os ligeledes af cookies fra en række sociale medier (eks. Facebook og Google) der i nogle tilfælde kan anvende data til egne formål, der er ude af bylocals.dk kontrol. Det være sig profilering eller samkørsel af information, der i nogle henseender bruges til målrettede budskaber inklusiv markedsføring og lignende. 

Vi henvises i øvrigt til oversigt over de enkelte cookies nedenfor.

9.5 Nødvendige cookie

Nødvendige cookies hjælper med at gøre en hjemmeside brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom side-navigation og adgang til sikre områder af hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere ordentligt og sikkert uden disse cookies.

9.6 Marketing cookies

Marketing cookies bruges til at spore besøgende på tværs af websites. Hensigten er at vise annoncer, der er relevante og engagerende for den enkelte bruger, og dermed mere værdifulde for udgivere og tredjeparts annoncører.

9.7 Deaktivering af cookies

Proceduren for sletning eller deaktivering af cookies er forskellig afhængig af hvilken enhed og browser du benytter. Du kan nemt ændre på indstillingerne i din browser og i den forbindelse aktivere eller deaktivere cookies. Se eventuelt venligst ”Hjælp-funktionen” i din browser ved behov.

Nedenstående links kan benyttes, til vejledning om sletning af cookies i den relevante internet browser:

Internet Explorer

Mozilla Firefox

Google Chrome

Opera

Safari

Flash cookies

9.8 Lovgivning

Alle danske websites er forpligtet til at informere brugeren, såfremt brugen af websites medfører, at der placeres cookies på brugerens enhed. Lovgivning og vejledning kan findes her:

Link til bekendtgørelse

Link til vejledning

  1. Ejer og kontaktinformation

Dette website er leveret af:

bylocals.dk 

CVR: 33393407

Klosterstræde 9

1157 København K

E-mail: by@bylocals.dk